Nike, Türkiye’deki Online Satışlarını Durdurdu

Spor giyim ve malzemeleri konusunda dünya lideri olan Nike, Türkiye’den verilen online siparişleri durdurma kararı aldı. Bu karar, Türkiye’de yurtdışından gelen ürünlere yönelik vergi düzenlemelerinin ardından geldi. Nike’ın internet sitesine Türkiye’den giriş yapan kullanıcılar, “Türkiye’de Nike.com ve Nike App üzerinden şu an için alışveriş yapılamamaktadır” uyarısıyla karşılaşıyor.

Nike’ın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Türkiye’deki gümrük mevzuatında yapılan son değişikliklerin ardından, bu düzenlemelerin Türkiye’deki tüketicilerin alışveriş deneyimi üzerindeki etkilerinin incelenmeye devam edildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, “Bu süreçte Nike olarak tüketicilerimize siparişlerinin sorunsuz bir şekilde ve zamanında ulaşmasını garanti edemediğimiz için maalesef Türkiye’den verilen online siparişleri şu an için askıya almak durumundayız” ifadelerine yer verildi.

Ne Olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de, yurtdışından yapılan alışverişlere yönelik önemli bir düzenleme hayata geçirildi. 6 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, Türkiye’ye yurtdışından posta veya hızlı kargo yoluyla gönderilen ticari olmayan eşyalara uygulanan kıymet bedeli 150 euro’dan 30 euro’ya düşürüldü. Bu yeni düzenleme ile birlikte, Avrupa Birliği ülkelerinden gelen eşyalar için yüzde 30, diğer ülkelerden gelen eşyalar için ise yüzde 60 oranında vergi uygulanmaya başlandı. Bu değişiklik, yurtdışından yapılan alışverişleri zorlaştırarak, birçok uluslararası markanın Türkiye’deki faaliyetlerini yeniden gözden geçirmesine neden oldu.

Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to site top