THY’nın Milli Takımlardaki Uçak İkilemi

Yine hezimet ve hüsran yaşatan Türk Futbol Milli takım kafilesi,

Türk Hava Yolları’na (THY) ait özel uçakla Almanya’nın Hannover kentinden İstanbul Havalimanı’na geldi. (A Milli Futbol Takımı yurda döndü, Anadolu Ajansı, 8 Temmuz 2024)

Haberde milli takımın Türk Hava Yollarına ait özel uçak ile Türkiye’ye döndüğü ifade ediliyor.

Milli takım kafilesi, Türk Hava Yolları’na (THY) ait özel uçakla Almanya’nın Hannover kentinden İstanbul Havalimanı’na geldi. (A Milli Futbol Takımı yurda döndü, Anadolu Ajansı, 8 Temmuz 2024)

Halbuki 26 Mayıs 2024 tarihinde internet haber sitelerine düşen haberlere göre Türk Hava Yolları (THY) A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularını Milletler Ligi maçları için 13 saatlik Amerika yoluculuğuna tarifeli uçakla ekonomi bölümünde tüm oyuncuları karışık koltuklarda yollamıştı. Milli kadın voleybol oyuncularımız sosyal medya hesaplarında Türk Hava Yollarının kendilerine yaşattığı sıkıntıları anlatır paylaşımlarda bulunmuşlardı. Örneğin;

Ebrar Karakurt, sosyal medya hesabından

“Başka takımlar için özel uçak tahsis etmeye devam. Bize gelince ekonomi” demişti.

Kaptan Eda Erdem Dündar ise,

“fotoğraftaki takım arkadaşlarımızı bulunuz” diye sitemini dile getirmişti.

Hande Baladın da;

dizlerini ön koltuğa dayamak zorunda kaldığı kareyi paylaşarak, “Geçmişler olsun” diye yazmıştı.

Zehra Güneş ise “Teşekkürler Türk Hava Yolları, en azından koridor ayırmışsınız” demişti:

Tüm bunların yanısıra aldıkları astronomik maaşlar ile gündeme sık sık gelen Türk Hava Yolları yöneticilerinden biri olan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, tepkilerin ardından yaptığı açıklamada sorumluluğunun Türkiye Voleybol Federasyonu’na ait olduğunu açıklamıştı.

Açıkyamayı yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, daha önce sosyal medya hesabından Lamborghini paylaşımıyla gündeme gelirken Türkiye’de son zamanlarda siyasilerin ve kamu görevlilerinin harcamaları, kamuoyunda sıkça tartışılır hale gelmişti. AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın Monaco’da yaptığı ıstakoz paylaşımı ve AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz’in bayram tatili için gittiği Maldivler’den fotoğraf paylaşması çok konuşulmuştu. Ayrıca AK Parti Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu’nun Rolex saatli selfie’si ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Audi A8 marka araç kiralaması da kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

Sonuç:

Türk hava Yolları’nın Türkiye Futbol Milli Takımı için özel uçak tahsis edip Türk Kadın Voleybol Milli Takımı için tarifeli uçak üstelik kendi paraları ödeyeyerek bile üst sınıfa bileti çevirmelerine izin verilmeden oyuncuları taşıması bir aycımcılığın olabileceği yönünde yorumlara neden olmuştu. Bu ayrıcılık nededi kadın voleybol takımı üyelerinin hayat görüşünun THY yönetim kadrosu ile ters olması veya milli takım oyuncularının kadın olmaları ya da milli takım oyuncularının branşının futbol yerine voleybol olmaları neden ne olursa olsun bir ayrımcılığa maruz kaldıklarını gösterir gibi. Umarım böyle değildir.

Kaynaklar:

Filenin Sultanları, 13 saatlik yolculuğa isyan etti, Dünya, 26 mayıs 2024

Şampiyon voleybolculara tarifeli yolculuk: ‘Başkalarına özel uçak, bize gelince ekonomi, Artı Gerçek, 26 Mayıs 2024

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, şimdi de Lamborghini paylaşımıyla gündemde, TR724 Haber, 5 Mayıs 2024

THY Basın Müşaviri Miami’den Lamborghini fotoğrafı paylaştı! 41 şirketin yönetim kurulu üyesi olunca, Dijital Gaste

Dünya Mimarlık Günü bu yıl, 2 Ekim 2023 tarihinde “Dirençli Topluluklar için Mimarlık” teması ile Uluslararası Mimarlar Birliği üyesi yüzden fazla ülkede bir milyondan fazla mimar tarafından kutlanacak.2 Eki 2023

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ GÜNÜ TMMOB ve Odamız 1954 yılında kuruldu. 1959 yılında Oda Genel Kurulumuzun aldığı kararla Odamızın kuruluş günü olan 19 Aralık “İnşaat Mühendisleri Günü” olarak kabul edildi.

© 2024, Bedri Yılmaz.

BedriYilmaz.com by Bedri Yılmaz is licensed under Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International

Tüm hakları saklıdır! İçeriği izinsiz kullanmayınız!

Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to site top



© 2024, Bedri Yılmaz.

BedriYilmaz.com by Bedri Yılmaz is licensed under Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International

Tüm hakları saklıdır! İçeriği izinsiz kullanmayınız!